bereikbaarheid en parkeren

 

B & B Hyacint-Haarlem

Bereikbaarheid per openbaar vervoer, bus en fiets

 

Ons advies is, om zoveel mogelijk per openbaar vervoer naar Haarlem te komen.

Haarlem is goed te bereiken met de trein. Vanuit Amsterdam gaan op spoor 1 of 2 zes treinen per uur richting Haarlem.

Vanaf station Haarlem gaan er meerder bussen richting de B&B. Uitstaphalte is Bushalte "Nova-College"". Vanaf deze bushalte vertrekken ook bussen naar strand Bloemendaal of naar Zandvoort.. Reistijd hiervoor is 12 minuten.

Kijkt u op www.9292.nl voor de actuele tijden en busnummers.

Bij onze B&B zijn een dames- en een herenfiets te huur à € 12 per etmaal.

In de buurt van het station is een 'Rent a Bike'- vestiging. Ook op het station kunt u fietsen huren of een ov-fiets nemen.

 

 

Parkeren

 

Parkeren in Haarlem is onderhevig aan veel regels, zeker in of in de buurt van het centrum.

In onze straat en buurt (parkeren West) kan men nu nog parkeren met een bezoekersschijf die wij voor je hebben. Met deze schijf mag je van 9.00 tot 23.00 parkeren. Deze geldt voor drie uur, maar als je iedere drie uur de tijd op de schijf verzet kan je blijven staan. Wij kunnen dat meestal ook voor je doen. Van 23.00 tot 9.00 mag je zonder die kaart parkeren en op zondag is parkeren vrij.

 

Vanaf 1 oktober gaan de parkeerregels veranderen. Dan gaat de bezoekersschijf verdwijnen. Een uur bij aankomst en een uur bij vertrek kunt u dan in onze straat parkeren op onze kosten. Daarnaast kunt u per etmaal 3 uur in de straat betaald parkeren. Hierna zijn er twee mogelijkheden:

1 U kunt de auto in een parkeergarage parkeren, waarvan "Raaks "het meest dichtbij is. ( 15 minuten lopen). Dit is in het centrum, maar is niet goedkoop.

2 Ook op 15 minuten lopen is een wijk, waar je onbeperkt gratis kunt parkeren. Wij wijzen u de weg.

 

Op ongeveer 3 minuten lopen van onze B&B zijn een paar gratis parkeerplaatsen bij een school, te gebruiken van ma. t/m vrij. na 15.00 en in het hele weekend en de schoolvakanties. Niet geschikt om daar s'nachts je auto te laten staan, omdat er geen sociale controle is.